אנא אפשר JavaScript כדי להשתמש בתכונות הנגישות תכונות נגישות של אתרים על ידי UserWay
top of page

PBI Folder Magic 🎉🎉🎉

Nissim Elaluf

עודכן: 24 בפבר׳ 2024




Data People  מה שלומכם


הנושא שלנו היום הוא ייבוא נתונים לתוך הPBI


בנוסף נלמד היום טריק חזק ביותר שיוכל לעזור לכל אחד ואחת…


נגיד שאתה עובד בחברה בה אתה נדרש לבנות דוחות Microsoft Power BI. הנתונים נמצאים בכמה מאגרי מידע וקבצים שונים. מאגרי נתונים אלה שונים זה מזה, חלקם נמצאים ב- Microsoft SQL Server, חלקם ב- Microsoft Excel, אך כל הנתונים קשורים זה לזה.


איך תתחיל ? מה נדרש לבדוק לפני שמתחילים ? מה חשוב לזכור ?


לפני שתוכל ליצור דוחות, תחילה עליך לחלץ נתונים ממקורות הנתונים השונים. האינטראקציה עם SQL Server שונה מ- Excel, לכן עלינו ללמוד את הניואנסים של שתי המערכות. לאחר שלמדנו את הפרטים של כל מערכת, באפשרותנו להשתמש ב- Power Query (מנוע השאילתות המשמש את Power BI ו- Excel) כדי לעזור לך “לטפל” בנתונים, כגון לשנות שם של עמודות, החלפת ערכים, הסרת שגיאות ושילוב תוצאות בשאילתות. לאחר ניקוי וארגון הנתונים, אנחנו מוכנים לבנות דוחות ב- Power BI. ובסוף נפרסם את מערך הנתונים והדוחות המשולבים שלנו לשירות Power BI (PBIS). שם, אנשים אחרים יכולים להשתמש במערך הנתונים שלנו ולבנות דוחות משלהם, או שהם יכולים להשתמש בדוחות שכבר בנינו.


מאמר זה יתמקד בשלב הראשון, של קבלת הנתונים ממקורות הנתונים השונים וייבואם ל- Power BI באמצעות Power Query.


נתחיל


ארגונים לעיתים קרובות מייצאים ושומרים נתונים בקבצים. פורמט קובץ אפשרי אחד הוא “קובץ שטוח”. קובץ שטוח הוא סוג של קובץ שיש בו רק טבלת נתונים אחת וכל שורה של נתונים נמצאת באותו מבנה. הקובץ אינו מכיל היררכיות כמו בטבלאות Pivot ולכן נקרא שטוח. סביר להניח שאתם מכירים את הסוגים הנפוצים ביותר של קבצים שטוחים, שהם קבצי ערכים המופרדים בפסיקים (.csv), קבצי טקסט (.txt) מופרדים. סוג אחר נפוץ ביותר של קבצים יהיה קבצי הפלט מיישומים שונים, כמו חוברות עבודה של Microsoft Excel (.xlsx).


אז דבר ראשון נמפה את כל מקורות הנתונים שלנו על פי סוגי הקבצים ועל פי מקור הנתונים – אם הנתונים באים מהרשת הארגונית, מסודרים בתיקיות? או אולי מתוך הDB?


עכשיו מה ?



בסרגל העליון נבחר “Get Data” ונלחץ על סוג הקובץ אותו אנו רוצים לייבא





בדוגמה זו, תפתח את חוברת העבודה של Excel Data Employee  המאוחסנת בשולחן העבודה.


לאחר שהקובץ התחבר ל- Power BI Desktop, חלון ניווט ייפתח. חלון זה מציג את הנתונים הזמינים במקור הנתונים שלך (קובץ ה- Excel בדוגמה זו). באפשרותנו לבחור טבלה לתצוגה מקדימה של הנתונים, כדי לוודא שהנתונים הנכונים נטענים למודל Power BI.


נבחר את תיבות הסימון של הטבלאות שברצונך להכניס ל- Power BI. בחירה זו מפעילה את הלחצנים Load and Transform Data כפי שמוצג בתמונה הבאה.





עכשיו ניתן או לטעון ישירות את הטבלה עם הנתונים לתוך המודל (להרחבה על בניית מודל נתונים…), או לעבור לעריכה שלהם עם Transform Data  ולהתחיל “לטפל בהם”


 😎 בואו נעבור כעת לנושא המעניין 😎


מה קורה אם יש לי בארגון תיקייה בה יש המון קבצי נתונים למשל קבצי CSV


לדוגמה קבצים שונים שמפרטים את המכירות של כל מדינה (קנדה, דנמרק, צרפת, מקסיקו)





 👨🏻💼 👷🏽♂️ 👨🎨 👨🏾🌾


תכונה חזקה של Power BI היא היכולת לייבא נתונים ממספר קבצים הנמצאים בתיקיה יחד. כדי שזה יצליח בצורה חלקה על הקבצים להכיל אותה “סכמה” (אותו מספר עמודות, אותו סוג נתונים וכו ‘).


אז חובה לוודא שיש לכל הקבצים את אותו המבנה – במקרה שלנו 6 עמודות ברגע שזה בסדר נמשיך לטעינה של הקבצים






זוכרים את הכפתור של Get Data .


עכשיו נבחר באופציה של Folder  (אם לא נמצא נלחץ על More Options )


כעת תיפתח לנו חלונית קטנה בה נזין את הנתיב אל התיקייה ולאחר מכן כשנאשר הקבצים ייטענו למודל


שוב אנו יכולים לבחור לטעון ישירות את הקבצים או לערוך אותם, מה שלוקח אותנו לעורך שאילתות (Power Query Editor):


חשוב לציין שבנוסף לעמודות המקוריות מהקבצים, Power BI מוסיפה עמודה חדשה המציינת לכל שורה מה קובץ המקור שלה. עמודה זו חשובה מאוד, ואנחנו יכולים להשתמש בה כמו כל עמודה אחרת כדי לחתוך נתונים על סמך הערכים שלה (במקרה זה הערך הוא מדינה).





כעת נוכל לחקור את הנותנים של כל המדינות יחד, לעשות השוואות ולהסיק תובנות משמעותיות, וכמובן חסכנו המון זמן של טעינה וסידור של כל קובץ בפני עצמו,


ומה הכי יפה ?


מה קורה אם הוספנו לאחר חודש עוד קובץ לתיקיה? למשל קובץ מכירות של מרוקו 👳🏽♂️


הקובץ (במידה והמבנה שלו אחיד) יעלה אוטומטית למודל וכל הטרנספורמציות שעשינו על שאר הקבצים יחולו אוטומטית גם עליו !


אהבתם ? קיבלתם ערך ? תעשו מאמץ ותנסו תאמינו לי ייפתח לכם עולם חדש של יעילות


בהצלחה 😁

Comments


bottom of page